KATINKA WAELBERS

Love, laugh & learn

Blog

GRAND TOUR D'ITALIA

Posted on June 27, 2015 at 5:30 AM

 

"Mocht jij zomaar daar op straat tekenen?" vroeg de 95-jarige oma van mijn man mij verbaasd. Daarmee verwoorde ze precies zoals ik me voelde zondag-ochtend 31 mei, op het plein voor de Santuario della Beata Vergine delle Grazie en het Museo dei Madonnari. Het was een vreemde sensatie van grote eer om tussen bekende Italiaanse straatkunstenaars (Madonnari) te mogen werken, en een kinderlijk genoegen in het uitsmeren van de pastel-krijtjes op het asfalt. Ik heb echt genoten!

 

De reis naar Italië was een echte werkvakantie. We begonnen met het brengen van werk naar de emailletentoonstelling in Florence. Tijdens een technisch congres van industriële emailleurs (grote bedrijven die bijvoorbeeld potten, pannen en witgoed van een laagje emaille voorzien) werd van een aantal internationale kunstenaars het werk gepresenteerd, en werd een voorproefje gegeven van de aankomende guinness book of records poging het grootste emaillewerk ooit te branden. Het werk wordt 310 bij 140 cm, in aanstekelijke primaire kleuren.Na Florence gingen we naar Grazie di Curtatone voor het street art event. De ontvangst in Grazie was buitengewoon. Een combinatie van zeer hoffelijke en ontspannen Italiaanse gastvrijheid en grote erkenning en waardering voor kunstenaars gaf een warm gevoel dat nog dagen aanhield. De president van het museum ontving ons niet alleen, ook een vertegenwoordiger van de locale overheid en de locale televisie kwamen er speciaal voor om. Als buitenlanders werden we na afloop getrakteerd op een geweldig gezellig diner door Paola Artoni en Paolo Bertelli (beide onderzoekers kunst aan de universiteit van Verona). Hun enthousiasme was erg aanstekelijk!


 Street painting in Grazie di Curtatone

 

 

De expositie in Florence verhuisde al snel naar Monza (Milaan), waarbij ze proberen aansluiting te zoeken bij de vele bezoekers van de Wereld Expo. Helaas moesten we weer naar huis, en hebben we de Expo moeten laten schieten. Bij het afscheid vroeg Mariano Bottoli (winnaar van het street art event Incontro Nazionale Madonnari 2014, en dus coördinator van dit jaar) of ik ook een keer in augustus mee wilde doen met de 24-uurs wedstrijd. Een hele eer, en het overdenken voor 2016 zeker waard!


 

Het resultaat van mijn eerste straatkunst: Marina Maggioni heeft de bloemen rondom getekend.

 

Categories: None